Updated theme, now having issues with position

  • rseaver06

    #3979

    Hi there,

    I’ve been having such problems today, none of them are the fault of the graphene theme, but my own lack of understanding. I just updated from 1.4.1 to 1.6.1 and am now having issues with the slider taking the full width of the site. I want the slider to fit nicely into the left of the page with a sidebar on the right. I’ve adjusted the widths but that didn’t seem to help. Any ideas? It’s at http://www.ketsdeverconstruction.com, thanks for your help!

    Josh

    #26837

    Hi rseaver06,

    I think you were the one I was speaking with over on the wordpress forums. I see you got your theme updated 🙂

    First item of business… did you get the child theme figured out and installed?

    Also, I looked at your site, and the slider is in the left column, with sidebar to the right. Did you get this figured out?

    rseaver06

    #26838

    Yep, that was me. Thanks again SO MUCH for your help Josh. There is so much to this and it seems like I keep taking 3 steps forward 2 steps back. I’m going to try to set up a “child” theme now so I can make sure I don’t get totally messed up again. I forgot that I had set up the “Super Cache” plug in, I think that may have prevented me from seeing the changes I made to the site right away. Not to sure what to do about that, or how to see updates right away.

    Thanks again!

    Josh

    #26839

    You’re welcome. Be sure to check the first post in this thread for help with the stylesheet in your child theme.

    https://forum.graphene-theme.com/graphene-support/how-to-modify-the-theme-using-a-child-theme

    We also have quite a few tutorials out there…

    https://forum.graphene-theme.com/graphene-support/how-to-modify-the-theme-using-a-child-theme

    http://blog.kjodle.net/2011/08/30/creating-a-child-theme-for-this-blog/

    http://www.prasannasp.net/graphene-child-theme-template/

    http://www.joshlobe.com/2011/10/video-tutorial-creating-a-child-theme-in-wordpress/

    You are correct about the cache plugin. It will most likely need to be emptied anytime you make an adjustment.

    rseaver06

    #26840

    Wow, this is getting a little old. Now I’m getting something entirely new and I don’t understand what it means. I attempted to create a child theme just by adding a new directory to the /themes folder and now I’m getting this:

    Warning: require(admin/options-init.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /data/20/1/148/112/1963275/user/2143947/htdocs/wp-content/themes/graphene/functions.php on line 51

    Warning: require(admin/options-init.php) [function.require]: failed to open stream: No such file or directory in /data/20/1/148/112/1963275/user/2143947/htdocs/wp-content/themes/graphene/functions.php on line 51

    … frustrated.

    Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required ‘admin/options-init.php’ (include_path=’.:/usr/services/vux/lib/php’) in /data/20/1/148/112/1963275/user/2143947/htdocs/wp-content/themes/graphene/functions.php on line 51

    rseaver06

    #26841

    Ok, got that fixed now. Thanks again for your help!

    Josh

    #26842

    Yeah, it looks like it’s working from my end. Let us know if you need any help in the future.

    rseaver06

    #26843

    Hey Josh, watched your video on how to create a child theme and finally got it done! Thanks so much for the help! I’ve still got a ways to go, I’m sure you’ll see me on the forum. Thanks again!

    Josh

    #26844

    Absolutely.

    Thanks for coming back and letting us know you succeeded 🙂

Viewing 9 posts - 1 through 9 (of 9 total)

You must be logged in to reply to this topic.

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!