I removed & reinstalled Jetpack (x5) now cannot post at all

  • principalegg

    #9778

    I am newbie creating my first website and I was trying to get a twitter feed working on a separate twitter page. It was ´easy twitter´ plugin and working fine until I installed jetpack. Then I deleted easy twitter and tried to set up the twitter plugin using the jetpack widget with the action hook. This didn´t work so I uninstalled jetpack but then when I tried to reinstall easy twitter there were suddenly these two error messages:

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/principalegg/public_html/wp-content/themes/graphene/includes/theme-setup.php:311) in /home/principalegg/public_html/wp-admin/post.php on line 233

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/principalegg/public_html/wp-content/themes/graphene/includes/theme-setup.php:311) in /home/principalegg/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 1178

    I read online that the problem was supposedly in the link in the brackets ie. in theme-setup and that if there were any spaces in lines to remove these.

    There were many lines which were empty. I deleted these empty lines and then updated, but it hasn´t made any difference. I stil get the same error messages.

    Is there any way I can get a new “setup-theme.php” text file to replace the existing one if it is damaged? Or do I have to remove Graphene and reinstall it? And then will all the work I´ve done on all the pages be gone?

    I am absolutely heart-broken at the thought of that.

    I would be ever so grateful if anyone could help.

    principalegg

    #44205
    Quote:
    I am newbie creating my first website and I was trying to get a twitter feed working on a separate twitter page. It was ´easy twitter´ plugin and working fine until I installed jetpack. Then I deleted easy twitter and tried to set up the twitter plugin using the jetpack widget with the action hook. This didn´t work so I uninstalled jetpack but then when I tried to reinstall easy twitter there were suddenly these two error messages:

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/principalegg/public_html/wp-content/themes/graphene/includes/theme-setup.php:311) in /home/principalegg/public_html/wp-admin/post.php on line 233

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/principalegg/public_html/wp-content/themes/graphene/includes/theme-setup.php:311) in /home/principalegg/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 1178

    I read online that the problem was supposedly in the link in the brackets ie. in theme-setup and that if there were any spaces in lines to remove these.

    There were many lines which were empty. I deleted these empty lines and then updated, but it hasn´t made any difference. I stil get the same error messages.

    Is there any way I can get a new “setup-theme.php” text file to replace the existing one if it is damaged? Or do I have to remove Graphene and reinstall it? And then will all the work I´ve done on all the pages be gone?

    I am absolutely heart-broken at the thought of that.

    I would be ever so grateful if anyone could help.

    Update:

    I now cannot even log into the wp/admin dashboard getting the following message:

    Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/principalegg/public_html/wp-content/themes/graphene/includes/theme-setup.php:311) in /home/principalegg/public_html/wp-includes/pluggable.php on line 1178

    And I wasn´t running a back-up plugin.

    Mod

    Kenneth John Odle

    #44206

    If you have FTP access to your site, you can delete the offending plugins from there, and then upload a new setup-theme.php file as well. Just download a copy of the theme to your computer, unzip it, and upload that file.

    principalegg

    #44207

    Many thanks for replying Kenneth! Wow what a steep learning curve! But I actually had a backup from a few days ago so I was able to restore from that, which I didn´t remember deactivating a couple of days!

    However, I did also follow your advice and download the theme and unzip it and found the setup-theme.php just in case! I actually think I corrupted the functions.php by removing all the line spaces so whoever suggested that online, it was wrong for me, because it prevented me from logging on at all.

    I have now ensured the backup is always running, and I have spent the day today installing a child theme. Everyone says that is really easy to do, but actually it isn´t unless you´ve done it. But I wholeheartedly recommend any similar newbies like me to find a walk-through online, there are many, and create one. It´s easy!

Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.