Changed root directory

  • Michael C

    #5784

    Hello, this is my first time posting.

    I was trying to figure out why my front page wasn’t loading, but all the other pages were.

    I got to the configuration menu in Graphene and pointed a different directory for wordpress to see if this was the cause.

    Since then I have lost access to my entire site as well as my admin login.

    I am not sure exactly which file holds this directory data. At least then I can change it back so i can at least login.

    Currently getting this error message

    500 Server Error

    A misconfiguration on the server caused a hiccup. Check the server logs, fix the problem, then try again.

    http://www.mk9.org/mk

    Any help would be greatly appreciated. and many thanks

    michael

    ronangelo

    #32670
    Quote:
    I got to the configuration menu in Graphene and pointed a different directory for WordPress to see if this was the cause.

    There is no option in the graphene options to point WordPress to another url.

    Maybe you are referring to WordPress’

    Quote:
    Settings -> General Settings -> WordPress Address (URL), Site Address (URL).

    If that’s the case you can fix it by editing the WordPress database.

    Michael C

    #32671

    Thanks my mistake about the pointer. I tried the database suggestion a while ago. With no effect.

    Will double check it again. Thanks

    ronangelo

    #32672

    Search for the home and siteurl in the wp-options table

    Michael C

    #32673

    Yes thats where i found them before. Just double checked and they are updated correctly.

    Changed them from

    http://www.mk9.org

    to

    http://www.mk9.org/mk/

    ronangelo

    #32674

    it’s still showing 500 server error.

    http://www.mk9.org/mk/

    is the original? the one you used upon installing wordpress?

    Michael C

    #32675

    Yes that is the original instal directory. Was working 8 days ago. Then last night after uploading an image, i went to check the placement and the front page was gone. Every other page was fine. Then i pointed to the wrong directory and haven’t been able to get back in since.

    ronangelo

    #32676

    That’s weird, it should work if you used the exact url again.

    did you input the complete address with the http?

    maybe this

    http://www.mk9.org/mk

    or

    http://mk9.org/mk

    also check the server logs.

    Michael C

    #32677

    ok here is something

    [Fri Sep 21 15:50:59 2012] [alert] [client 99.20.131.253] /home4/mkninorg/public_html/mk/.htaccess: RewriteBase: argument is not a valid URL

    looks like some progress.

    i changed the RewriteBase mk9.org//mk/ to RewriteBase /mk/

    # BEGIN W3TC Browser Cache
    <IfModule mod_deflate.c>
    <IfModule mod_setenvif.c>
    BrowserMatch ^Mozilla/4 gzip-only-text/html
    BrowserMatch ^Mozilla/4.0[678] no-gzip
    BrowserMatch bMSIE !no-gzip !gzip-only-text/html
    BrowserMatch bMSI[E] !no-gzip !gzip-only-text/html
    </IfModule>
    <IfModule mod_headers.c>
    Header append Vary User-Agent env=!dont-vary
    </IfModule>
    <IfModule mod_filter.c>
    AddOutputFilterByType DEFLATE text/css application/x-javascript text/x-component text/html text/richtext image/svg+xml text/plain text/xsd text/xsl text/xml image/x-icon
    </IfModule>
    </IfModule>
    <FilesMatch ".(css|js|htc|CSS|JS|HTC)$">
    FileETag None
    <IfModule mod_headers.c>
    Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.2.4"
    </IfModule>
    </FilesMatch>
    <FilesMatch ".(html|htm|rtf|rtx|svg|svgz|txt|xsd|xsl|xml|HTML|HTM|RTF|RTX|SVG|SVGZ|TXT|XSD|XSL|XML)$">
    FileETag None
    <IfModule mod_headers.c>
    Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.2.4"
    </IfModule>
    </FilesMatch>
    <FilesMatch ".(asf|asx|wax|wmv|wmx|avi|bmp|class|divx|doc|docx|eot|exe|gif|gz|gzip|ico|jpg|jpeg|jpe|mdb|mid|midi|mov|qt|mp3|m4a|mp4|m4v|mpeg|mpg|mpe|mpp|otf|odb|odc|odf|odg|odp|ods|odt|ogg|pdf|png|pot|pps|ppt|pptx|ra|ram|svg|svgz|swf|tar|tif|tiff|ttf|ttc|wav|wma|wri|xla|xls|xlsx|xlt|xlw|zip|ASF|ASX|WAX|WMV|WMX|AVI|BMP|CLASS|DIVX|DOC|DOCX|EOT|EXE|GIF|GZ|GZIP|ICO|JPG|JPEG|JPE|MDB|MID|MIDI|MOV|QT|MP3|M4A|MP4|M4V|MPEG|MPG|MPE|MPP|OTF|ODB|ODC|ODF|ODG|ODP|ODS|ODT|OGG|PDF|PNG|POT|PPS|PPT|PPTX|RA|RAM|SVG|SVGZ|SWF|TAR|TIF|TIFF|TTF|TTC|WAV|WMA|WRI|XLA|XLS|XLSX|XLT|XLW|ZIP)$">
    FileETag None
    <IfModule mod_headers.c>
    Header set X-Powered-By "W3 Total Cache/0.9.2.4"
    </IfModule>
    </FilesMatch>
    # END W3TC Browser Cache
    # BEGIN W3TC Page Cache core
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /mk/
    RewriteRule ^(.*/)?w3tc_rewrite_test$ $1?w3tc_rewrite_test=1 [L]
    RewriteCond %{HTTP:Accept-Encoding} gzip
    RewriteRule .* - [E=W3TC_ENC:_gzip]
    RewriteCond %{REQUEST_METHOD} !=POST
    RewriteCond %{QUERY_STRING} =""
    RewriteCond %{HTTP_HOST} =http://mk9.org/mk/
    RewriteCond %{REQUEST_URI} /$ [OR]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} (sitemap(_index)?.xml(.gz)?|[a-z0-9_-]+-sitemap([0-9]+)?.xml(.gz)?) [NC]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} !(/wp-admin/|/xmlrpc.php|/wp-(app|cron|login|register|mail).php|/feed/|wp-.*.php|index.php) [NC,OR]
    RewriteCond %{REQUEST_URI} (wp-comments-popup.php|wp-links-opml.php|wp-locations.php) [NC]
    RewriteCond %{HTTP_COOKIE} !(comment_author|wp-postpass|wordpress_[a-f0-9]+|wordpress_logged_in) [NC]
    RewriteCond %{HTTP_USER_AGENT} !(W3 Total Cache/0.9.2.4) [NC]
    RewriteCond "%{DOCUMENT_ROOT}mk9.org/mk/wp-content/w3tc/pgcache/%{REQUEST_URI}/_index%{ENV:W3TC_UA}%{ENV:W3TC_REF}%{ENV:W3TC_SSL}.html%{ENV:W3TC_ENC}" -f
    RewriteRule .* "mk9.org/mk/wp-content/w3tc/pgcache/%{REQUEST_URI}/_index%{ENV:W3TC_UA}%{ENV:W3TC_REF}%{ENV:W3TC_SSL}.html%{ENV:W3TC_ENC}" [L]
    </IfModule>
    # END W3TC Page Cache core
    # BEGIN WordPress
    <IfModule mod_rewrite.c>
    RewriteEngine On
    RewriteBase /mk/
    RewriteRule ^index.php$ - [L]
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-f
    RewriteCond %{REQUEST_FILENAME} !-d
    RewriteRule . /mk/index.php [L]
    </IfModule>

    # END WordPress

    Michael C

    #32678

    so it seems i can get into the page but not the admin now

    http://mk9.org/mk/past-shows/

    if i try and go to the front page that’s where the directing error comes in.

    Pretty much back at the same place i was last night, but one problem down one to go 🙂

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 13 total)
  • You must be logged in to reply to this topic.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!